torsdag 11 september 2008

Inga böter om bröstmjölken sinar...Ikväll cyklade jag och handlade lite inför Tottes födelsedag. Det är riktigt skönt att cykla i mörkret med hörlurarna på full volym. Men jag har ett problem när jag cyklar efter att solen har gått ner. Jag har nämligen inget cykellyse. Det har jag inte haft de senaste 2-3 åren eftersom jag bara cyklar på upplysta vägar. Mitt problem är att jag inte kan förmå mig att köpa saker som man måste ha fastän de egentligen inte behövs. Polisen håller inte med.

Sist jag blev stoppad av polisen så var Cilla höggravid. Jag var på väg till Posten (ICA) för att hämta ut en skrivare jag hade beställt och fattade inte varför bilarna jag mötte blinkade med lyset när dom passerade mig. Antagligen hade det med Cillas graviditet att göra när jag svarade polisen som hade stoppat mig, att anledningen till att jag hade tagit cykeln, trots att den saknade lyse, var att min sambo hade mjölkstockning, att min nyfödda (egentligen ofödda) dotter skrek hysteriskt och att jag nu var på väg att köpa mjölkersättning. Polisen visste tydligen en hel del om mjölkstockning och skrikande bebisar, för han lät mig åka vidare.

Lycklig över att ha sluppit undan så insåg jag inte problemet förrän jag hade kommit ut från ICA. Antagligen så skulle polisen inte ha uppskattat att jag kom cyklandes, fortfarande utan lyse, åt andra hållet utan mjölkersättning men med en stor skrivarkartong. Omvägen hem tog säkert 15 minuter längre tid än ditvägen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tanken med cykellyse behöver ju inte nödvändigtvis vara att du själv ska se själva vägen och eventuella älgar i diket, utan att ge de bilar du möter och blir omkörd av en sportslig chans att upptäcka dig. Om du själv kör bil så vet du säkert att mörkt klädda cyklister och fotgängare smälter in ganska väl i omgivningen. Anledningen till att du noterar bilarna ute i mörkret är ju främst lamporna. (Du hör ju nämligen inte bilarna när du så listigt har stängt av alla ljudintryck med dina hörlurar...)

Gör dig själv en tjänst och köp ett lyse. Du kan kalla det självbevarelsedrift.

Uffe sa...

Du har ju naturligtvis helt rätt. Till mitt försvar så tänker jag i alla fall hävda att hela cykelturen skedde i ett välupplyst villaområde.