söndag 29 juli 2007

För okristen försäljare?

Läste på bloggen Per Westberg - Kyrkoordnaren och Stationsvakt om försäljaren på cruisingmarknaden i Falun som sålde rasistiska och homofientliga klistermärken. Kyrkoordnaren skriver bland annat att ett av försäljarens klistermärken innehöll texten "Död åt alla homosexuella bögar" vilket nu har lett till att Justitiekanslern inleder en förundersökning om hets mot folkgrupp.

Det här får mig att undra om mannen var för okristen!? Efter att pastor Åke Green blev frikänd efter sin predikan om homosexuella så borde man väl komma undan med sånt här?

Rom 1:27 - 1:32
"Därför utlämnade Gud dem åt förnedrande lidelser. Kvinnorna bytte ut det naturliga umgänget mot ett onaturligt, likaså övergav männen det naturliga umgänget med kvinnorna och upptändes av begär till varandra, så att män bedrev otukt med män. Därmed drog de själva på sig det rätta straffet för sin villfarelse.
... De vet vad Gud har bestämt: att alla som lever så förtjänar döden. Ändå är det just så de lever, ja än värre, de tycker det är bra när andra gör det."

Hur kan det komma sig att man kan få lägga ut biblar på hotellrum men inte sälja klistermärken med samma budskap?

Nu får ni inte missförstå mig...
Enligt mig så borde inget av det här få förekomma och jag skiter i om någon skriker yttrande- eller religionsfrihet. Friheterna finns inte där för att man ska få sprida hatlära oavsett om man trycker upp den på bilklistermärken eller i böcker. Yttrandefriheten kom till för att skapa frihet och demokrati.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Dessa affischer har också granskats av åklagare för ett år sedan och friats av åklagare. Åklagare Mats Svensson i Malmö sa att de inte var hets mot folkgrupp:

http://pandark.atspace.com/galleri13.html

Uffe sa...

Ok... Och med det vill du säga?

Pastor Astor sa...

Det är ju skönt att det bara är de HOMOSEXUELLA bögarna de vill åt i alla fall... Skall man sprida rasistisk och sexistisk hatpropaganda borde man i alla fall vara tvungen att korrläsa sina budskap. Där går i alla fall min gräns för yttrandefrihet.