söndag 31 augusti 2008

Har någon sett den här mannen?



En något annorlunda man efterlyses. Han sågs senast på Skansen iförd vit hatt och jeans från Kapp Ahl.

Om ni får kontakt med honom, ring inte mig...

Uppdatering:
Mannen och hans vita hatt är upphittade.

Cilla - En akrofob

Idag visade det sig att Cilla lider av akrofobi. Hon är höjdrädd. Höjdrädd så in i helvete...


Pil 1 visar var Cilla började låta som en liten flicka.
Pil 2 visar var hon började krama stegen lite för hårt.
Pil 3 visar var Cilla och stegen såg ut att ha sex med varandra.

Cilla skriver att hon var lite rädd. Jo, tjena.

Just nu: Fotboll/Balett

lördag 30 augusti 2008

Till eventuella döva besökare

Om någon med nedsatt hörsel råkar surfa förbi så vill man ju inte framstå som nonchalant och oåtkomlig. Därför kommer här ett meddelande bara för dom:

Det känns fräscht...




Här kommer en låt från året jag föddes. Det känns fortfarande fräscht. Skulle ha kunnat vara en musikvideo på MTV 2001-2002. Typ.




Jag slänger med en låt från året Cilla föddes. Inte lika fräscht. Känns väldigt 1978.

En av anledningarna till att jag inte dejtar Tommy Körberg



Jag ser på TV att Tommy Körberg har skaffat nya glasögon.

Snygga. Ärligt. Skitsnygga.

Kul tjej!

Fattar ni hur jobbigt det är att leva i ett bloggförhållande?

Igår kväll somnade jag i soffan vid niotiden, vilket inte kan anses så konstigt med tanke på att det var fredag, vi hade ätit kräftor och druckit en massa öl plus att jag har suttit och jobbat hårt framför en skärm hela veckan. Helt vanliga anledningar som inte har något med en eventuell gubbålder att göra.

När jag vaknade upp, så där "Christer Petterson"-stel i kroppen, så var klockan strax efter midnatt. Hela kroppen pulserade av en blandning mellan smärta och den där krypande känslan man får av att ha för många sovande kroppsdelar.

Efter att ha insett att mina fyra timmars sömn har fått mig tillräckligt utvilad för att inte kunna somna om på ett bra tag så surfar jag in på Cillas blogg och ser att hon, under rubriken "Kul kille!", har skrivit ett inlägg om min tupplur. Hon kallar mig för farbror Uffe och ironiserar över hur kul det är att vara tillsammans med en gamling.

Då inser jag att under fyra timmar så har resten av världen, ja den lilla delen av världen som läser Cillas blogg i alla fall, haft större koll på min status än jag själv har haft. Det är sjukt. Nästan lika sjukt som att Cilla hellre spenderar sin tid på ett blogginlägg än på att väcka mig. Kul tjej!

fredag 29 augusti 2008

Piller som stramar upp!?



Vi har en hälsobutik bredvid kontoret. På min väg till jobbet så såg jag att dom skyltade med något som hette BioDrain. Naturligt renande örttabletter som dränerar, rensar och stramar upp...

På allvar. Finns det folk som köper sånt här? Betalar 500 spänn, äter 180 piller och siktar på att till slut få stå på alla fyra och krampa ut saker som tidigare förhindrat någon slags uppstramning.

Om jag som man och/eller reklamare på något sätt har skickat signaler om att kvinnor måste strama upp sig eller rensa tarmarna för att vara attraktiva så ber jag så hemskt mycket om ursäkt för missförståndet.

torsdag 28 augusti 2008

Tävling: Vem är harigast?



Idag, när jag kramade Cilla så ryggade hon tillbaka och sa:
-"Oj, vad rädd jag blev. Det var någon som jämrade sig innanför din väst."

Det var Radiohead som hördes i mina hörlurar...

Någon som klår det? I potten finns ett par gula mongoskor.

Överklistrad väg till Jesus



På min väg till jobbet så har någon reagerat över tokstollarna på Prisma teknik.

tisdag 26 augusti 2008

Ibland gör jag konstiga saker

Häromveckan hittade jag en blogg/hemsida där Nordman sitter och kommenterar trafiksituationen i Örebro. Innan jag hann tänka efter så hade jag lämnat en kommentar till hans trafikrapport. Då visade det sig att det inte var Nordman. Det borde man kanske ha förstått på en gång men ibland gör jag konstiga saker utan att tänka mig för.

En gång tyckte jag att stämningen var lite tråkig när jag hämtade ut medicin på apoteket. Det var min äldsta son, då fyra år, som hade fått medicin i stolpillerform. Apotekartanten satt och berättade på torraste apoteks-svenska hur man skulle föra in medicinen i analen som om det var en väldigt komplicerad historia mer likt ett kirurgiskt ingrepp än en medicinering.
När hon var klar så frågade hon om jag hade några frågor. Det hade jag. För jag hade tänkt på en jätterolig kommentar medan hon satt och informerade om stolpillerhanteringen. En sån där kommentar som man sitter och fnissar åt lite för sig själv men aldrig uttalar högt. Men innan jag hann hejda mig själv så hörde jag mig uttala den; -"Finns dom i olika smaker?".
Det fanns dom inte svarade hon helt humorlöst. Dessutom så kände apotekartanten att hon var tvungen att berätta lite om stolpillerhantering igen.

En annan gång stog jag på en scen uppe i Stockholm och tog emot priset som Årets strateg i Guldnyckeln, sveriges största tävling inom direktmarknadsföring, inför hela den svenska reklameliten. Jag tror att det var Sofia "Soff-i-Propp" Eriksson som var konfrencier och frågade hur det kändes att ta emot priset. Av någon anledning så sa jag att jag kände mig som Trackster, en av de största direktreklamsbyråerna, spände ut magen allt jag kunde och drog upp skjortan. Alla förutom Trackster skrattade...

Ibland gör jag konstiga saker och jag vet inte varför.

Nog fan kan man säga Amerika!?



Jag hittade en grym sida (www.yearbookyourself.com) där man kunde sätta in sig själv i en gammal amerikansk yearbook. Synd bara att mitt ansikte är så feldimensionerat. Annars hade det varit kanonkul.

Det här drog upp min och Cillas gamla diskussion om USA/Amerika. Hon påstår att jag låter som en gammal gubbe bara för att jag säger Amerika istället för USA. Seriöst, nog fan fattar folk vart man ska om man säger att man ska flyga till Amerika! Inte behöver man säga att man ska semestra i USA för att folk inte ska tro att man ska göra hela kontinenten!? Ibland är hon för rolig den lilla snärtan...

Indisk middag



Dagens middag gick i indiskt tema. Vi åt Patricia Surprise bestående av Bollibollimakaroner, stekta korvdubloner och grönsaker med smält mozarella.

söndag 24 augusti 2008

Totte posar



I helgen har jag lärt Totte allt jag kan om att posera framför kameran. Funkade sådär...



Om man inte har Zoolanders Blue Steel pose som riktmärke förstås...

Grekisk middag



Då Cilla, trots sina överpositiva uttalanden, fortfarande inte mår riktigt bra så bjöd jag ikväll på Grekiska fiskbullsspett med schummersås och riset på en grekisk blomsterbädd av schmorot, tomaten och schurka.

Italiensk lunch



Idag bjöd jag Cecilia Maria på italiensk lunch. Det blev Pytti Panni med Egg di amore.

fredag 22 augusti 2008

En romantisk middag



Igår bjöd jag Cilla på en romantisk middag bara för att hon var sjuk. Det är viktigt att visa sin sambo uppskattning ibland.

En dag på jobbet

Idag har vi haft lite intern utveckling med reklambyrån.

09.00-11.00 Frukost på Clarion hotell
11.30-12.30 Lunch på Clarion hotell
12.30-13.30 Fri tid
13.30-17.00 Öl och konversation i Stora hotellets största svit
17.00-19.30 Guitar heroes 3 i sviten
19.30-21.30 Middag på den italienska restaurangen Amano
21.30-00.30 Avrundning med Guitar heroes 3 i sviten

Nu är vi utvecklade och klara...

torsdag 21 augusti 2008

Min mexikanska lilla vän sitter instängd



Efter det dagliga besöket på Get robbed så upptäckte jag att min mexikanska lilla vän sitter instängd i något som kallas för Atavahuset. Gå in dit, leta reda på den lilla mexikanen och ge honom fem stjärnor att glänsa med...

onsdag 20 augusti 2008

Pest eller kolera?


Cilla har kräkts och har fått en stenhård liten kulmage...
Pest eller kolera? Matförgiftning eller magsjuk? Gravid eller inte?

Uttrycksfull hårlöshet



Jag har upptäckt att jag numera, efter att ha rakat av mig håret, kan vara mer uttrycksfull än tidigare. Det beror på att mina mörka ögonbryn helt plötsligt har fri lejd. Tydligast blir det när jag borstar tänderna och hela tiden ser något i ögonvrån. Något som visar sig vara två hoppande ögonbryn i badrumsspegeln.

Praktiskt är det i alla fall. Numera behöver jag bara rynka pannan två, tre gånger för att Cilla, tvärs över halva tomten, ska se att jag vill något. Ett perfekt trick när man har en fyramånaders flicka som vaknar av allt.

Nästa steg blir nog att koda mina ögonbrynsrörelser. Till exempel så kan ett höjt och ett sänkt ögonbryn betyda -"Snälla Cilla, kan du hämta en öl till mig.". Två höjda, två sänkta och två höjda kan betyda SOS o.s.v.

tisdag 19 augusti 2008

En indian med god smak



En sak slog mig när jag presenterade byråns enda indians gigantiska hörlurar. Och det är att byråns enda indian är en mönstermänniska. Han har nämligen mig och Roland Cedermark i guldramar på sitt skrivbord.

Djurgårdens IF, Linda Rosing och Prinsessans dagbok

Helt plötsligt slog det mig varför Bloggtoppen kopplar ihop min blogg med Linda Rosing och en Prinsessas dagbok. Djurgårdens IF.

Djurgårdens IF - Inte läge att vara stöddig

Jag upptäckte på mina statistiksidor att man på Djurgårdens forum på Svenska fans hade länkat till mitt inlägg om Anders Svenssons korta ben. Dom tyckte uppenbarligen att det var roligt. Men jag skulle vilja säga att man inte ska vara så stöddig när man håller på ett lag som uppenbarligen inte är så bra på fotboll.

Indian med lurar



Just nu sitter byråns enda indian och lyssnar på musik genom sina SMÅ hörlurar...

Bloggtoppen knarkar

Bloggtoppen fortsätter att förvåna mig. Uppenbarligen har jag en kvinnlig, modellaktig, stekig, ickesvensk och kunglig touch på mina inlägg.

Så här står det idag på min presentation på Bloggtoppen:

Om du gillar denna blogg kanske du även gillar...
Fuck you right back
Linda Rosings blogg!
En annan del av Stureplan
Ett liv i exil
Prinsessans dagbok

Naken hud och leopardbyxor

Jag gjorde en bildsökning på Cillas blogg och upptäckte att den känns riktigt riktigt spännande...

Googles bildsök

söndag 17 augusti 2008

Broccolipuré vs. ICA surprise



Vad kan väl vara äckligare än broccolipuré? Jo, ICA Sallad Surprise med oidentifierad flygmumie...

Gissa vem det var som levererade salladen.

Repris - Manligt framfall

Jag kör en repris på det här inlägget eftersom det är OS-tider...



Varför finns det sport-BH för kvinnor men inga sportkalsonger för män? Är det möjligen så att man springer fortare "kommando"? Det vore kul om någon sportkunnig kunde berätta varför man gör så här, hur det känns och hur ont man får efteråt.

Mmmmmm... Broccolipuré



Idag har Milla avancerat från potatispuré till broccolipuré.
Mmmmmmmmm...
Nästan så att man önskar att man var 4 månader igen.

lördag 16 augusti 2008

Cillas vardag - Avsnitt 1



Den första bilden i serien om Cillas vardag visar hur Cilla sitter i vardagsrummet och bloggar. Tyvärr blev det ingen smygtagen bild då Cilla uppmärksammade mitt patetiska smyg. Därför får vi i det här första avsnittet inte se hur Cilla egentligen ser ut när hon bloggar.

Vi ser ju faktiskt inte ens datorn vilket gör det ännu mindre likt hennes vardagliga bloggning. Dessutom så brukar jag inte fotografera henne när hon bloggar vilket absolut inte gör detta till en vardagssituation för henne.

Det här var även den sista delen i serien om Cillas vardag...

Smygtagna bilder

Jag funderade på att skapa en kategori som hette smygtagna bilder och där visa upp Cillas vardag. Efter en kort konsultation med berörd part så har jag nu lagt ner den idén.

Den förbannade matbilskillen

Min kära sambo Cilla publicerade helt utan förvarning en kärleksförklaring till matbilskillen som kommer med mat från ICA varje fredag. Därför passade det ju bra att jag jobbade hemifrån när han kom igår.

När det knackade på dörren var jag snabbt ute och öppnade. Döm min förvåning när jag insåg att killen hade ett skönt helskägg, något jag trodde att Cilla hatade. Han talade också lite skönt läspande vilket gjorde att han kändes spansk. Helt plötsligt var jag också trollbunden. Jag kunde inte tänka på annat än att få bilda familj med den här killen, att få vakna upp med honom varje morgon i resten av mitt liv...

Inte förrän all mat var inburen och Totte vände sig till matbilskillen och skrek -"Snälla, bli min pappa." så vaknade jag ur min kärlekstrans. Jag tog då snabbt upp min kamera, slängde upp näven och skrek; -"Matbilskillen, visa aldrig upp ditt fina nylle här igen.".

torsdag 14 augusti 2008

Ja just ja!! Brandlarmet...



Kom precis på att brandlarmet ligger nedmonterat i väntan på ett batteri. Det har nog inte suttit uppe på flera månader.

Vem fan kom på att använda sådana där fyrkantiga batterier i den viktigaste elprylen?

onsdag 13 augusti 2008

Cecilia Cheese Ball



Vid närmare eftertanke så är kanske inte ostring speciellt roligt. Nej, roligare hade det varit om hennes efternamn i en bloggadress hade blivit ostboll.wordpress.com

Cecilia Cheese Ring



Är det inte otroligt komiskt att min sambos efternamn i en bloggadress blir ostring.wordpress.com

Onsdag + Sommar = Glassbilen



Idag fick Totte en keps på köpet när vi köpte glass. Den satt som en smäck.

Kroppsbesiktning - Min navel



Cilla påstår att min navel ser konstig ut. Hur ska en frisk navel se ut och varför heter allt könshår ovanför linningen raggarsträng?

PS. Till mitt försvar vill jag tillägga att sexpacket försvann efter en tung middag. DS.

tisdag 12 augusti 2008

Filmtips

Av någon anledning så kom jag in på Natacha Peyres blogg. Hon hade nyligen sett filmen The Mummy - Tomb Of The Dragon Emperor och gav en kort recension:

"Igår såg jag mumien på bio... Den var underhållande men väldigt överdriven."

En mjukhänt reklambyrå



Det blir en något ansträngd stämning på byrån varje gång frågan om vem som ställt in en flaska handlotion på toaletten kommer upp. Jag vet inte, men antagligen har det att göra med att vi är killar allihop.

Fler förbud tack...

Nu när det är på tapeten att förbjuda saker så skulle jag vilja fylla på listan med något jag fick sitta och titta på mellan Stockholm och Örebro igår...

En bowlande indian söker erbjudande

Byråns enda indian klagar över att han har fått så få bowlingserbjudanden trots 129 views på Youtube. Därför visar jag upp honom en gång till...

Jag och Linda Rosing



Häromdagen såg det ut så här under min presentation på Bloggtoppen. Hur fungerar den kopplingen? Jag har i och för sig lagt några silikonsträngar i duschen på övervåningen och har en tom vind men ändå!?!

Uppdatering:
På grund av några missförstånd så vill jag förtydliga att min hänvisning till silikon och tomma vindsutrymmen var riktat mot Linda Rosing.

Vad gör man med en död igelkott?



Cilla har upplyst mig om att det ligger en död igelkott i vårat garage. Vad gör man med en sån? Kan man lägga den i den bruna återvinningstunnan eller går sopbilspersonalen ut i strejk då?

Lite bakgrundsfakta om igelkottar:
"Arterna inom familjen igelkottar tillhör antagligen några av de äldsta däggdjuren. Det är känt att igelkottar existerade redan för 65 miljoner år sedan under paleocen. De äldsta individerna av underordningen Erinaceinae uppkom under oligocen och släktet Erinaceus bildades under miocen för cirka 23 miljoner år sedan."

Wikipedia

Snabbversionen:
"Gud sade: "Jorden skall frambringa olika arter av levande varelser: boskap, kräldjur och vilda djur av olika arter." Och det blev så. Gud gjorde de olika arterna av vilda djur, boskap och markens kräldjur. Och Gud såg att det var gott."

Första Mosebok 1:24 - 1:25

måndag 11 augusti 2008

Kroppsbesiktning - Mitt brösthår

Som en del av min kroppsbesiktning så hade jag tänkt att dela med mig av de gråa hårstrån som på senaste tiden har börjat dyka upp på min bringa. Denna dokumentation avslutades hastigt då en av mina kvinnliga grannar såg mig stå vid fönstret och fotografera mitt eget bröst.

Jag misstänker att händelsen kommer att sprida sig bland grannarna nu, så jag kan nog förvänta mig att få höra smeknamnet Mister Nipples viskas bakom min rygg inom kort.

Kroppsbesiktning - Mitt huvud



En bild på min nya frisyr kan tolkas som ett försök av Hubbleteleskopet att fotografera Venus eller som en bild tagen uppifrån, ner över en riktigt hårig gubbmage.